Desil·lusionats i decebuts. Així és com se senten els membres de l’associació de malalts d’esclerosi La Llar després de quedar-se sense el nou local a Cal Muns que els havia promès l’anterior govern local.

Aquest edifici havia d’acollir una residència per a persones amb discapacitat física, que s’havia de concertar amb la Fundació Sant Pere Claver, i un centre de dia que havia de gestionar La Llar. No obstant això, l’actual Ajuntament es va trobar un edifici sense acabar i dos col·lectius sense espai, amb la diferència que la Fundació Sant Pere Claver tenia diners i La Llar no.

Amb tot, el municipi va arribar a un acord amb la primera per cedir-li la totalitat de l’edifici durant 75 anys, deixant La Llar sense cap alternativa. I és per això que actualment aquesta entitat sobreviu en un petit local de la parròquia de Sant Àngel Custodi on ofereix tot tipus de serveis a gairebé 300 malalts d’esclerosi múltiple.

La Llar, declarada d’utilitat pública i amb la Medalla d’Honor de la Ciutat, fa més de 20 anys que és present al barri oferint ajuda i oci a aquest col·lectiu.

Tot i això, l’actual falta d’espai no els permet ser considerats un centre de dia i, malgrat les queixes, el Districte ha traslladat la petició a l’Ajuntament al·legant que a Sants no hi ha cap local que s’adeqüi al que necessita La Llar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram