CREU COBERTA

El passat dilluns 25 de febrer va tenir lloc l’acte de Constitució de les Parelles Lingüístiques dels nostres barris, a la Biblioteca del Vapor Vell, esdeveniment en el qual va participar l’Associació de Comerciants Creu Coberta com a entitat convidada.

El Consorci de Normalització Lingüística.

L’any 2012, es van constituir 1.816 parelles lingüístiques a la ciutat de Barcelona, un 9% menys que l’any anterior en què se’n van fer 1997. Malgrat aquesta lleugera tendència a la baixa -la primera en 10 anys-, Jordi Manent, director del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, va voler deixar constància que “l’interès pel programa hi continua sent”. Manent va engrescar els nous membres del Voluntariat a “parlar català encara que ho feu malament”, va dir, perquè “sempre és millor parlar malament una llengua que no parlar-la”. La delegada del CNL de Barcelona a Sants-Montjuïc, Sílvia Aregall, va fer referència a la diversitat que caracteritza el territori d’aquest districte perquè el teixit associatiu és molt nombrós, té molta vitalitat i “treballa dia a dia perquè el català sigui la llengua d’ús comú al barri”.

“Sants és el districte amb més entitats per metre quadrat”, va dir Albert Torràs, representant de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, la qual compta amb 300 socis. Torras va reivindicar el comerç com un “àmbit relacional fonamental on la llengua és un element vehiculador”, ja que tots el fem servir a diari.

L’acte també va comptar amb la participació de l’historiador, Agustí Giralt, nascut a Sants, que va fer un recorregut pel barri des que era un poble, abans que s’agregués a Barcelona l’any 1897 per decret reial. Giralt va fer referència a l’essència d’aquest barri, els ciutadans del qual “senten que pertanyen a un lloc una mica diferent”.

Àngels Ordunya, professora i dinamitzadora de la delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona, va presentar la Gimcana d’establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la llengua que s’està preparant al districte. Es tracta d’una iniciativa engrecadora que vol oferir una nova possibilitat als aprenents del programa per practicar el català.

Enguany, el programa Voluntariat per la llengua celebra el seu desè aniversari. En deu anys s’han constituit més de 70.000 parelles lingüístiques a tot Catalunya. Així, el responsable del programa a Barcelona, Marcel Pellejà, va anunciar que per celebrar aquesta efemèride, el proper 24 de maig tindrà lloc una gran festa a l’Arc de Triomf.

I el proper abril, Mostra de Comerç

Després de la darrera campanya de rebaixes, que acabem de finalitzar, Creu Coberta ja està preparant, per al proper dissabte 20 d’abril la Mostra de Comerç de Creu Coberta, que enguany ja arriba a la vuitena edició, i que tornarà a ocupar tot l’eix comercial amb una varietat infinita de productes i serveis. Creu Coberta ens mostra de nou, a través de tots els seus comerços associats, un variat espectre de tot el que hi podem trobar, per a la llar, per a vestir-vos, per a regalar, o per a degustar… Milers de productes per a totes les butxaques i per a tots els gustos, us esperen el proper 20 d’abril. A més, com sempre, la Mostra de Comerç vindrà acompanyada d’activitats culturals i lúdiques, exhibicions i música, per a petits i grans. No us deixeu perdre aquesta oportunitat!

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram