Les primeres indemnitzacions pels veïns de Can Batlló comencen a arribar. Miquel Gombau és un d’aquests ciutadans que ja ha cobrat la indemnització per la seva vivenda, del qual n’era el propietari i feia 37 anys que estava afectada pel projecte de Can Batlló.

“Els propietaris de les cases som els que a partir de divendres passat hem començat a cobrar”, explica Gombau, que hi ha viscut tota la vida. Després dels propietaris seran els llogaters i després els tallers de la primera fase els que cobraran, segons diu que els han explicat.

Tot i les indemnitzacions, tant llogaters com els propietaris que encara hi viuen tenen dret a reallotjament, aquest però no serà immediat.

Les indemnitzacions que s’estan pagant ara no són la quantitat que els veïns afectats s’haurien esperat: “De moment, l’únic que ens paguen és el que l’Ajuntament i la junta de compensació van acordar que ens pagarien del terreny”, diu Gombau.

Els propietaris no hi van estar d’acord amb aquesta compensació que havien acordat i ho van portar als tribunals. Fa un any i mig va sortir una sentència que es va ser recórrer i encara està pendent de la resolució definitiva. En qualsevol cas, segons Francesc Jiménez, gerent del

Districte de Sants-Montjuïc, ni aquesta sentència ni el procés judicial que encara hi ha obert alteraria el calendari previst pel projecte de Can Batlló. “Si després hi ha una resolució judicial que diu que s’han d’augmentar les indemnitzacions es satisfaran”, explica Jiménez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram