Durant la reunió de les entitats. Foto: el3.cat

El districte de Sants-Montjuïc repartirà enguany 311.617 euros en subvencions a les diverses entitats dels barris.

Francesc Jiménez, gerent del Districte, explica que “no estem parlant de molts diners però ajuden a moltes entitats a funcionar”.

Tot i que enguany la xifra és lleugerament inferior a la de l’any passat, concretament, tres mil euros, Jiménez ha volgut destacar l’esforç que s’ha fet per mantenir les subvencions.

Aquestes ajudes serviran per desenolupar projectes d’interès general. En aquest sentit, hi ha diversos àmbits en els quals s’han de cenyir les activitats com poden ser: dona, gent gran, joves, infància o cultura.

Aquest 2013 s’han ampliat els àmbits d’actuació incloent la modalitat d’activitats organitzatives. “Es tractaria de fomentar més activitats de caire intergeneracional, també aquelles que participen en el calendari festiu dels barris, promoure la cooperació entre entitats en la seva programació i la promoció d’activitats que plantegen participació de persones no associades a aquestes entitats”, explica el gerent.

Enguany, a més, se simplificarà la justificació de les subvencions més petites. En aquest sentit, Francesc Jiménez explica que aquelles inferiors a 3.000 euros representen el 70 per cent de les subvencions de les entitats en el conjunt de la ciutat.

A més, també s’ha incorporat en l’àmbit dels districtes les subvencions de promoció econòmica, és a dir, “aquelles activitats que poden fer associacions de comerciants ma nivell local, de districte o de barri, per promocionar l’activitat econòmica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram