La trobada mundial de mòbils, Mobile World Congress (MWC) deixa Montjuïc per celebrar- se, per primera vegada, a la Fira de Gran Via. Tot i que el barri deixa d’acollir la trobada internacional, l’any 2014 recuperarà part de l’activitat, acollint alguns actes dirigints al gran públic.

Malgrat que la nova ubicació és més espaiosa, pel conseller delegat de GSMA (organitzadora de la fira), John Hoffman, compta amb un handicap. I és que la línia 9 del metro encara no hi arriba. Per aquest motiu ha instat a la ciutat a que facin el possible perquè el proper any no sigui així.

COMERCIANTS SATISFETS

La decisió de l’Ajuntament, que també recolza Hoffman, ha estat molt ben rebuda pels comerciants propers a la zona de la Fira que fins ara s’havien mostrat molestos per l’escapada de la MWC a Gran Via. Tot i així, asseguren que mantindran la lluita per recuperar el congrès.

És el cas dels comerciants de Creu Coberta. Lluís Llanas, el seu president, veu positiu que “la fira estigui dins de la ciutat” perquè quan els congressistes o la seva família surten “compren i mengen als establiments més propers”. I és que l’eix compta amb “la famosa porta” des de plaça Espanya que facilita l’entrada dels visitants que acaben passejant al llarg del carrer.

L’any passat per tal de cridar l’atenció dels congressistes l’Eix Creu Coberta es va adaptar a la temàtica de la Mobile World Congress creant codis QR que indicaven l’ofertes dels establiments adherits. Entre tot Llanas s’ha mostrat satisfet perquè una part del congrès de telefonia torni al barri perquè “ens nodrim d’aquestes fires”. En aquest sentit, el proper estiu l’Eix comptarà amb nous clients: els assistents al Sónar.

NOVETAT A LA FIRA

Un dels festivals de música més concorreguts de la ciutat, el Sónar arriba a la seva vintena edició amb un gran canvi.

Aquest 2013 el festival abandona la seu del CCCB on s’havia ubicat els darrers anys i s’instal·la a la

Fira de Montjuïc. Un nou escenari que, segons Ricard Robles, codirector del festival “permet no estancar-nos sense perdre la idea de festival urbà”. Montjuïc s’omplirà de ritme des del 13 fins al dia 15 de juny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram