Les cases no s’enderrocaran. Foto: Ajuntament

La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament va aprovar la setmana passada per unanimitat conservar, a través d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM), la cinquantena de cases del barri de la Font de la Guatlla, a la muntanya de Montjuïc. Fins ara les cases estaven amenaçades d’expropiació, ja que estaven situades en una zona verda.

Evitar l’enderrocament de les cases que queden al barri era una llarga reivindicació veïnal. L’any 2004, després d’una modificació del PGM de 1976, es va estipular que totes les zones on hi ha les cases era zona verda, cosa que va provocar que comencessin a haver-hi expropiacions i enderrocaments. Des de l’Ajuntament han explicat que les 51 cases tindran la qualificació d’habitatge protegit per garantir que siguin els mateixos veïns els que hi segueixin vivint. El consistori també s’ha reservat el dret de tanteig i retracte per “evitar l’expulsió de veïns i l’especulació immobiliària” si es produeix algun procés de compravenda.

El nou pla, consensuat amb els veïns, està dividit en tres àrees. La primera, el mateix turó, està delimitada pels carrers de la Dàlia, de la Guatlla, del Crisantem i de Chopin; la segona, el tram inferior del carrer de la Font Florida, i la tercera, el carrer de Sant Ferriol.

GUANYAR UN TROS DE BARRI
Durant el Consell de Barri de Font de la Guatlla de la setmana passada, on es va anunciar l’aprovació del projecte, el portaveu de l’Associació d’Afectats pel PERI del Turó Font de la Guatlla, Àlex Casero, va valorar molt positivament la salvació de les cases. Casero, tal com va recollir El3.cat, va afirmar que “tota la ciutat guanyarà un tros de barri que ha estat abandonat durant molts anys”.

Per la seva banda, la regidora Laura Pérez també va celebrar l’aprovació del projecte i va destacar que “en temes urbanístics hi ha hagut una gran humanitat, s’ha tingut molt en compte en el procés la voluntat de les associacions i veïns i veïnes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram