El referèndum de l’1 d’octubre de l’any passat va aconseguir que més de 50.000 persones del districte votessin pacíficament tot i les fortes càrregues policials que es van produir en diferents punts del país. Ara, un any més tard, Sants va commemorar diumenge el primer aniversari del referèndum amb diferents activitats als col·legis electorals on es va votar.

Així doncs, l’Escola Proa va ser un dels punts que va reunir més gent. S’hi van celebrar diferents activitats, mentre que algunes associacions de veïns, com la de Badal, Brasil i la Bordeta també van organitzar diferents jocs. El plat fort de la jornada, però, va ser a la tarda. Centenars de veïns van participar en una marxa unitària que va sortir del carrer de Sants i va arribar fins a la plaça Espanya, que de forma simbòlica va ser rebatejada amb el nom de plaça de l’1 d’octubre.

Dilluns la commemoració va continuar. Es van fer diverses concentracions a davant dels llocs de feina i durant una estona també es va tallar el carrer de Sants a l’altura de les Cotxeres. A la tarda un grup de manifestants es van desplaçar fins a la plaça Catalunya per participar en la manifestació de la plataforma 1 d’octubre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram