Les estacions de Foc i Foneria s’inauguren diumenge. Foto: Twitter (@granerbcn)

Diumenge serà un dia històric als barris de la Marina. I és que, després de dècades de reivindicacions veïnals, l’arribada del metro serà una realitat amb l’obertura de dues de les cinc estacions de l’L10 Sud: Foc i Foneria. Totes dues estan situades al passeig de la Zona Franca.

Ens hem de remuntar al 1971 per trobar el primer projecte que contemplava l’arribada del metro a la Marina. En aquella època també van començar les mobilitzacions per reivindicar aquest transport públic. Amb els anys els veïns van fer créixer les reivindicacions: recollides de signatures, balcons coberts amb pancartes i les diferents manifestacions després dels successius retards des que el 2005 la tuneladora va començar a treballar en aquest extrem de la L-10.

L’arribada del metro se celebrarà amb una festa organitzada per les entitats del barri a l’estació de Foneria. Arrencarà a les sis de la tarda amb un espectacle d’animació infantil i musical. Després es farà la inauguració popular del metro, es llegirà un manifest i hi haurà l’espectacle musical del grup Grallioli. Per últim, es projectarà un vídeo sobre la història de la reivindicació veïnal per aconseguir el metro.

SATISFACCIÓ A MITGES
Tot i que diumenge serà un gran dia, les entitats veïnals parlen d’una satisfacció a mitges. “Serà un dia important perquè s’inauguraran dues estacions però encara faltaran tres estacions del ramal”, diu Abdó Florencio, de la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell. A banda, Florencio afegeix que quan funcioni tota l’L10 Sud “continuarem amb una altra reivindicació: que l’L2 arribi a la Zona Franca, que era el va contemplar l’alcalde Maragall en el seu moment”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram