Catorze carrers i places del barri lluiten enguany per guanyar el gran premi: les comissions, els veïns i molts voluntaris fa gairebé un any que treballen incansablement en els guarnits i fan que Sants llueixi durant aquests dies que durarà la festa.

I és que malgrat que numèricament la competència serà menor que altres edicions, com cada any el que es podrà veure a les portalades, els sostres i els edificis és el resultat de tota aquesta feina, el sacrifici, la dedicació i la passió que posen en una celebració que va camí del bicentenari.

En aquesta ocasió, els carrers de Canalejas i Santa Cecília han decidit no participar en la Festa, però els 14 carrers restants han posat tota la carn a la graella per preparar el millor guarnit, treballant de forma incansable durant gairebé un any, per fer que els visitants gaudeixin la seva visita i per impressionar els membres del jurat i guanyar el concurs. El guanyador es coneixerà el dilluns 20.

TOTHOM ASPIRA A HERETAR EL TRON DEL CARRER FINLÀNDIA
L’Escola Hogwarts, l’escola de màgia on estudien Harry Potter i els seus amics, va ser el guarnit que va guanyar l’edició de 2017 de la Festa Major. La fantàstica representació d’aquest món basat en les novel·les de J. K. Rowling, feta per la comissió del carrer Finlàndia, va embruixar els membres del jurat, que la van escollir com el millor dels 16 participants amb 343 punts. El vicepresident de la comissió, Néstor Romero, va destacar la feina “dels jubilats i dels joves” per aconseguir que l’escola s’alcés al barri. L’última vegada que Finlàndia havia guanyat el concurs de guarnits havia estat el 2010.

La segona posició de la darrera edició del concurs, amb 331 punts, va ser per a la fàbrica tèxtil del carrer Sagunt, que l’any anterior havia aconseguit trencar l’hegemonia de la plaça de la Farga. El guarnit, però, va rebre el premi a l’originalitat.

El tercer calaix del podi va ser per al carrer Galileu, un dels més visitats amb el seu retorn a l’EGB, una proposta que tenia una figura gegant del superheroi Mazinger Z.

Finlàndia aspira a repetir victòria en aquest 2018, tot i que els altres 13 carrers i places voldran capgirar el conte i heretar aquest tron. Dolents de pel·lícula, monstres i personatges inversemblants o un bosc de fades seran alguns dels seus contrincants.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram