Ana Polo farà un monòleg diumenge 19. Foto: Twitter (@lasegonahora)

La Festa Major Alternativa posarà el seu granet de sorra a un any marcat per les reivindicacions feministes convertint aquesta causa en el leitmotiv de la programació de la seva 24a edició, que també es farà entre els dies 18 i 26.

Així, els quatre espais principals de la celebració es batejaran amb noms de dones il·lustres; el Calaix de la Vergonya serà Roser Benavent, l’Horta Alliberada serà Berta Cáceres, el carrer Muntadas serà Maria Mercè Marçal i la cruïlla de Violant d’Hongria i Alcolea serà Montserrat Roig.

Tots els actes del primer dia es concentraran en dos escenaris: Benavent i Marçal. Entre altres propostes, es farà la inauguració del guarnit o d’un concert, a partir de les 10 de la nit, amb el grup valencià Herba Negra, Frida Sound System i PD Puerkas.

Dos vermuts musicals, la batalla d’aigua itinerant, una xerrada amb documental sobre la Brigada Feminista Palestina o el monòleg de la guionista i humorista Ana Polo a dos quarts d’11 de la nit a Marçal seran alguns dels actes del dia 19.

L’espai Berta Cáceres serà l’epicentre dels actes del dimarts 21, amb la preparació del Cercacarrers, la lectura del Pregó Alternatiu a les vuit del vespre i l’inici del Cercacarrers mitja hora més tard. Una nit de djs tancarà el calendari d’aquest dia.

El dia 23, l’espai Marçal es convertirà en un menjador improvisat per compartir un esmorzar de forquilla. Ja a la tarda hi haurà una jornada friki, el campionat de futbolí, el sopar a la fresca i el fandango jarocho.

Sessions de teatre a l’aire lliure (el dia 23 a Montserrat Roig), el dinar solidari, el trivial republicà o la Nit Feminista (el dia 24 a Roser Benavent) seran algunes de les propostes de la recta final.

El dissabte 25 l’epicentre de l’Alternativa passarà a l’Espanya Industrial, mentre que la fi de festa se celebrarà el diumenge 26.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram