La Casa dels Pollets estava situada al carrer Creu Coberta. 26. Foto: Arxiu

Amb el patrimoni històric per bandera, la CUP del districte de Sants-Montjuïc ha lamentat en un manifest l’enderrocament de l’edifici popularment conegut com la Casa dels Pollets.

L’agrupació política assegura que es tracta d’un immoble que “forma part de la memòria hstòrica del barri” perquè segons Roger Sánchez, membre de la CUP santsencs “de ben segur era l’edifici més antic d’Hos-tafrancs”.

Tal i com ha explicat el gerent del Districte, Francesc Jiménez, a el3.cat “demanar que es protegeixi en el moment que s’està enderrocant quan fa 20 anys que l’edifici estava afectat està una mica a destemps”.

Des de la CUP són conscients que han fet tard per reclamar a favor de la Casa dels Pollets, tot i així aseguren que al barri hi ha elements que caldria catalogar com, per exemple, les cases on vivien els obrers que treballaven a les fàbriques que hi havia hagut al barri o bé els refugis antiaeris.

Amb aquest clar objectiu des de la CUP santsenca estan engegant la redacció d’un protocol d’actuació per quan es donin casos com el recent de la Casa dels Pollets. Per altra banda demanaran un cens dels edificis catalogats per analitzar quines són les mancances que hi pugui haver.

Tal i com afirma Roger Sánchez, per la CUP “és tant important un edifici modernista del segle XIX com els edificis on vivien els obrers que treballaven a les fàbriques del barri i que van fer que els patrons de les companyies es fessin rics i que, per tant, poguessin pagar aquests edificis modernistes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram