Can Vies sempre és motiu de debat. Foto: Línia Sants

Fa temps que s’ha fet força evident que Can Vies, si les pròximes eleccions municipals no deixen unes majories polítiques noves que ara mateix són difícils de preveure, no s’enderrocarà. Aquest espai okupat del barri de Sants, que ha generat infinitat de portades i ha provocat diferents polèmiques polítiques al llarg dels últims anys, va sumar la setmana passada una nova victòria després que el PP perdés una proposta presentada a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat que demanava el seu enderrocament.

La proposta dels populars insistia en la necessitat de l’enderroc per poder completar l’última fase de la urbanització del calaix de les vies de Sants, que encara no ha tirat endavant. El PP, que va denunciar les “molèsties” que Can Vies causa als veïns, només va obtenir el suport de Ciutadans i el PSC, que també van votar a favor de l’enderrocament.

Per la seva banda, ERC i el PDeCAT es van abstenir després de defensar que cal consultar els veïns i, si fa falta, buscar alternatives. El vot del PDeCAT és especialment significatiu, ja que en l’anterior mandat de Xavier Trias CiU va intentar enderrocar l’edifici. Per últim, Barcelona En Comú i la CUP van votar en contra de la proposta i van defensar el projecte de Can Vies. La regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, va afirmar que “creiem que Can Vies ha d’existir amb un plantejament que el faci possible i que permeti desenvolupar la tercera fase” i va afegir que l’Ajuntament ja està treballant en diferents propostes amb els veïns. Més contundent va ser María José Lecha (CUP), que va dir que “quan el PP sigui un cadàver a Catalunya, Can Vies encara existirà”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram