La polèmica amb els ensorraments dels nínxols fa mesos que dura. Foto: Arxiu

L’ensorrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuïc del passat mes de setembre, on hi havia 358 difunts, acabarà, després de mesos de polèmica i queixes dels afectats, amb indemnitzacions.

El govern municipal, després d’haver rebut crítiques per part de les famílies per la gestió del cas, va votar dimecres passat una proposició del PDeCAT, durant la comissió de Presidència, que reclama les indemnitzacions per danys morals proposades per la Síndica de Greuges, Assumpció Vilà, en un informe. En aquest document, la Síndica constata que l’incident va provocar “danys i perjudicis” als familiars dels difunts. A banda, Vilà avisa sobre la seva “preocupació pel manteniment” del cementiri i pel fet que “altres nínxols poden trobar-se en una situació similar”. És per això que aconsella a Cementiris de Barcelona que destini “els recursos necessaris per identificar les restes allà on la pràctica científica ho permeti” i que avisi a les famílies “per si consideren convenient presenciar l’acte de nova sepultura”.

DOS MILIONS D’EUROS?
Les indemnitzacions, segons va revelar el portaveu adjunt del PP a l’Ajuntament, Javier Mulleras, podrien ser de més de dos milions d’euros. Segons Mulleras, aquesta xifra es va posar al damunt la taula durant el consell extraordinari de Cementiris de Barcelona celebrat el passat mes de setembre després de l’incident.

Per últim, durant la comissió de dimecres passat el conseller de Presidència, Eloi Badia, que és el responsable polític de Cementiris de Barcelona, va apuntar a un possible augment de la taxa de conservació del cementiri de Montjuïc, ja que actualment, va dir, és deficitària. És a dir, es podria repercutir en els titulars de les sepultures l’augment de pressupost exigit per l’oposició i la Síndica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram