Els Mossos d’Esquadra van detenir fa dues setmanes, amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc, 23 persones acusades de pertànyer a una banda que hauria comès un centenar de furts en hotels de l’àrea metropolitana de Barcelona i en zones costaneres de Catalunya. Algunes de les detencions es van fer al districte.

Durant l’operatiu policial que va acabar amb les detencions -a banda del districte també n’hi va haver a l’Hospitalet de Llobregat i a Cornellà de Llobregat- els Mossos d’Esquadra van intervenir 69.000 euros en efectiu, 385 telèfons mòbils, 33 ordinadors portàtils, 43 càmeres de fotos, 23 càmeres de vídeo i 48 tauletes electròniques de diverses marques. Entre els objectes també es van intervenir més de 200 peces de joies i set vehicles utilitzats pels integrants de l’organització per delinquir.

Durant la investigació, que va començar a finals de maig, la policia va detectar un seguit de furts en hotels que eren molt similars. Això va permetre als Mossos d’Esquadra descobrir que el grup s’organitzava en bateries formades per tres o quatre persones que es repartien pel territori català. El seu mètode d’actuar era el següent: entraven als hotels, es feien passar per turistes i aprofitaven els moments en què els clients feien el procés d’entrada o sortida a l’hotel per robar-los els equipatges.

Els integrants del grup feien servir identitats falses per evitar ser identificats i tenien una xarxa de persones que els compraven els objectes robats el mateix dia. També feien servir cotxes que estaven en nom de testaferros per fugir dels llocs on robaven.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram