El Districte va anunciar ahir que, en compliment de la Llei de Memòria Històrica, ha retirat les plaques amb simbologia franquista que hi havia a 117 habitatges de Sants-Montjuïc, especialment als barris de la Marina (52), Badal (27) i el Poble-sec (22). Ara les plaques retirades es conservaran a l’Arxiu Municipal del Districte després que totes hagin estat inventariades i geolocalitzades en un nou informe que aviat es publicarà al web del Districte.

L’any 2005, un informe de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida va detectar 373 plaques franquistes en habitatges del Districte. Els anys següents, 26 comunitats de veïns van demanar la seva retirada, en alguns casos aprofitant la rehabilitació de la façana de l’edifici.

Enguany, durant els mesos de juny i juliol, un tècnic municipal va fer un nou recompte que va elevar fins a 401 el nombre total de plaques que en algun moment hi va haver a diferents façanes. Tanmateix, el recompte també ha detectat que ara ja només en quedaven 162, ja que moltes comunitats les han anat traient pel seu compte durant els darrers anys. Sants Montjuïc és el tercer districte que ha retirat les plaques, després de Nou Barris i Gràcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram