Es tracta d’un eix cabdal per a Hostafrancs, Sants i Badal. Foto: Google Maps

Com ha de ser el carrer de Sants i Creu Coberta en el futur? Aquesta és la pregunta que es van fer ahir els assistents al debat que el Districte va organitzar al carrer Llobet en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

A l’hora del tancament d’aquesta edició, l’acte tot just començava. Les associacions de ciclistes, veïns i comerciants de la zona estaven donant-hi el tret de sortida, explicant breument com consideren que hauria de ser el carrer de Sants i Creu Coberta en el futur. Cal reduir-hi el trànsit? Un carril bus? Carrils bici, per on? Aquestes són només algunes de les qüestions que es van debatre ahir.

SETMANA DE LA MOBILITAT
Aquest acte s’emmarcava, doncs, en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, un programa ampli d’activitats de sensibilització organitzades per l’Ajuntament i un munt d’entitats i associacions amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire.

La Setmana es tancarà divendres 22 de setembre amb el Dia sense Cotxes, que inclou quatre activitats més a Sants-Montjuïc, a banda del que es va fer ahir al carrer Llobet. El Dia sense Cotxes al districte arrencarà enguany a les 10h amb un espai de joc creatiu per a infants de 0 a 6 anys i les seves famílies al passatge del Vapor Vell, dinamitzat per l’associació Tata Inti. Les activitats s’allargaran durant tot el matí, fins a les 15h, en aquest cas sense afectar el trànsit. Tampoc caldrà tallar el trànsit a la tarda a la rambla de Badal, on la federació d’Esplais i Caus de Sants-Montjuïc organitzarà jocs per als infants. Les educadores s’encarregaran de dinamitzar les activitats de 17h a 19:30h al passeig central de la rambla.

De 15h a 23 h, el carrer de Joan Güell estarà tallat al trànsit des de la cruïlla amb el de Violant d’Hongria fins al de Rosés, és a dir, a l’altura dels jardins de Can Mantega. En aquest tram de carrer, el Casal de Joves de Sants hi farà activitats disteses, com ara lectura, un espai de música, un espai artístic, etc. Mentrestant, al carrer de Vila i Vilà, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec organitzarà una ruta amb cadires de roda i bicis per promoure l’accessibilitat dels carrers per a tot tipus de persones, gent gran i joves. També per promoure la mobilitat sostenible i l’ús de la bici. Per tant, la part baixa des del carrer de Vila i Vilà (des del carrer Nou de la Rambla fins al de Puig i Xoriguer) i les cruïlles que el travessen estaran tallades al trànsit de vehicles de motor de les 15h a les 21 h.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram