Imatge del guarnit del carrer Finlàndia, guanyador del concurs. Foto: Districte

Sants va dir adéu a la seva Festa Major el passat 27 d’agost amb la celebració del piromusical dels Diables de Sants, que es va celebrar al Parc de l’Espanya Industrial. L’acte, com és tradició, va servir per acomiadar la festa amb llum, colors, trons i música. Una Festa Major que enguany va estar marcada, sobretot durant els seus primers dies, pels atemptats de la Rambla i Cambrils, que va provocar que se suspenguessin concerts, cercaviles i altres actes de gran assistència.

Així doncs, durant vuit dies Sants, tal com passa cada estiu a finals d’agost, es va omplir d’activitats per a tots els públics, com ara concerts, àpats populars, fires, jocs infantils i xerrades. Després d’uns primers dies marcats pel dol a tota la ciutat, el pregó i l’entrega de premis oficial van revitalitzar la Festa Major. L’encarregat de la lectura del pregó va ser Joan Manuel V. Parisi, referent de l’associacionisme santsenc i fins aquest agost gerent del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Durant el pregó Parisi va fer referència als atemptats i va demanar als veïns que tornessin a ocupar el carrer perquè “no ens el poden prendre de cap de les maneres”. Parisi també va elogiar les entitats del barri, al mateix temps que va reivindicar l’esperit de barri de la Festa Major de Sants i es va mostrar crític amb “el turisme especulatiu”.

GUANYA FINLÀNDIA
Durant l’acte de lectura del pregó també es va anunciar el veredicte del jurat del concurs de carrers guarnits. El guanyador d’enguany va ser el carrer Finlàndia, que va presentar un guarnit de l’escola de Harry Potter, Hogwarts. Darrere de Finlàndia es van classificar Sagunt, que va fer un guarnit que representava una fàbrica tèxtil, i Galileu, amb el Mazinger Z gegant i el retorn a l’EGB.

Per la seva banda, el carrer Sagunt, amb la seva fàbrica tèxtil, es va emportar el Concurs Popular durant la 18a Votació Popular organitzada per Sants 3 Ràdio i El3.cat. El segon premi va ser pel pati cordovès de la plaça de la Farga i el tercer lloc el va ocupar el carrer Finlàndia amb l’escola de Harry Potter.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram