Les Cotxeres de Sants van ser l’escenari dijous passat de la presentació oficial de l’Assemblea Nacional Andalusa (ANA) a Catalunya –una entitat creada a imatge i semblança de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)–, presidida per Pedro I. Altamirano i on hi ha formacions com el nou Partit Nacionalista Andalús, que aposta per la creació d’una república andalusa.

A l’acte hi va assistir el mateix Altamirano i representants sobiranistes andalusos i catalans, entre ells el diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, que va ser l’encarregat de llegir un manifest conjunt reclamant a l’Estat que escolti les demandes a favor del referèndum.

Els conferenciants van destacar la vinculació d’Andalusia i Catalunya al llarg de la història. Altamirano va lloar la feina que s’ha fet al Principat per fer créixer l’independentisme, mentre que la presidenta de Súmate, Montse Sánchez, va donar ànims als andalusos: “Si ho aconseguim [ser independents], vosaltres anireu al darrere”.

A més, l’acte va servir per trencar tòpics sobre Andalusia, la qual “no és folklore, sinó cultura”, tal com va dir el membre de la CUP, Juanma Rojas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram