El Molino és un teatre històric de la ciutat. Foto: Cristian López

La plataforma Som Paral·lel, juntament amb Recuperem el Teatre Arnau, han mostrat recentment la seva oposició a la possibilitat que l’Ajuntament compri el teatre El Molino.

El pronunciament d’aquestes dues plataformes arriba després que fa dues setmanes la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona aprovés, a proposta del Grup Municipal Demòcrata, una proposició que suposaria la possible reactivació d’un pla integral per a l’avinguda del Paral·lel i que va tenir els vots a favor del mateix Grup Municipal Demòcrata, Cs, ERC i PP. Barcelona En Comú i PSC es van abstenir i la CUP s’hi va oposar.

Entre les mesures que inclou la proposició, destaca la possible adquisició per part de l’Ajuntament del teatre El Molino. Aquestes dues plataformes, però, consideren que això “podria comportar el rescat amb diners públics d’un negoci privat desenvolupat d’esquena al barri i principal promotor de l’antic Pla Paral·lel”.

L’acord aprovat en comissió implica que el govern municipal elabori i presenti, durant els pròxims sis mesos, un Pla Integral d’Intervenció i Millora de l’avinguda Paral·lel que encari la revitalització comercial, cultural, funcional i urbanística de l’avinguda. A banda de la possible adquisició d’El Molino, les altres mesures que es plantegen són el suport a la dinamització cultural del Paral·lel com a eix motor del teatre i el pla d’intervenció i definició dels usos futurs del Teatre Arnau.

Per la seva banda, Som Paral·lel i Recuperem El Teatre Arnau demanen un pla d’usos integral de l’avinguda elaborat amb un ampli procés participatiu i transparent. Davant “la importància social i cultural” de la zona, les entitats concentren les seves reclamacions en tres punts: un pla cultural per donar “coherència” a una forta inversió municipal a la zona i que tingui un “efecte pal·liatiu sobre la gentrificació”; participació veïnal i dels sectors que integren tots els equipaments culturals de l’avinguda i, finalment, un Pla d’Usos “integral d’acord amb les exigències d’un Paral·lel fet a escala de les persones”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram