Una imatge de la manifestació de divendres passat. Foto: El3.cat

Al voltant de 300 persones van sortir divendres passat als carrers de Sants i Hostafrancs per mostrar el seu rebuig a les agressions homòfobes. La protesta es va celebrar pocs dies després que un jove de l’Hospitalet patís una agressió homòfoba quan estava amb uns companys a la zona del Parc de Montjuïc.

La manifestació, convocada per l’Assemblea del Barri de Sants, va arrencar de la plaça de Sants. S’hi van poder veure torxes, pancartes i banderes LGTBI. El missatge de la capçalera de la protesta era “Prou agressions LGTBIfòbiques. Responguem col·lectivament”. Des de la plaça de Sants els manifestants van recórrer el carrer de Sants i posteriorment es van aturar a la plaça d’Osca, on van llegir un manifest. El text va servir per denunciar que “les agressions per motius de gènere o orientació sexual són una constant i normalment queden invisibilitzades i normalitzades sota el sistema heteropatriarcal”, al mateix temps que es va demanar treballar de forma col·lectiva per “lluitar contra la violència i agressions LGTBIfòbiques”. 

Un cop llegit el manifest, la mobilització va seguir pel carrer de la Creu Coberta i va baixar fins a la plaça Joan Coromines, on es va llegir un segon manifest. El tram final de la marxa va recórrer l’avinguda Reina Maria Cristina, per la plaça d’Espanya, i finalment va tornar a la plaça de Sants.

INSULTS I AGRESSIÓ
“Estava a prop de la Font de Montjuïc amb cinc persones. Des de fora, per qui mirés, es podia identificar que érem gais, ja que es podien veure mostres d’amor entre homes i això per ells és de mariques. Tot anava bé fins que va arribar l’agressor al crit de ‘maricons de merda’”. Aquesta és la primera part del relat dels fets de Xavi Tallón, el noi que va ser agredit la nit del 10 de març.

En un comunicat, Tallón ha explicat que quatre dels cinc que estaven amb ell van poder fugir. Ell, però, va quedar acorralat per l’agressor, que li va donar un cop de puny a la mandíbula, un a la cella i tres més a la boca. Al text, la víctima relata que les agressions van anar acompanyades de crits de “maricons fora” i “putos maricons”. Durant l’atac, un cinquè home que s’havia pogut apartar però no havia marxat va començar a cridar. Va ser llavors quan Tallón va poder escapar corrents direcció a la plaça Espanya.

Per últim, aquest jove ha volgut denunciar que des de la publicació dels fets ha rebut “amenaces i comentaris despectius”. Per la seva banda, des de la Crida LGTBI han afirmat que una xifra molt important d’agressions no es denuncien perquè les víctimes tenen “por de represàlies”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram