El CNL donarà informació als botiguers xinesos sobre cursos de català. Foto: Sants-Les Corts

Cada cop més la comunitat xinesa està ocupant un lloc més important en el món comercial barceloní. Tanmateix, sovint la seva participació en la vida associativa del barri “és escassa”, segons expliquen des de l’Eix Sants-Les Corts.

És per aquesta raó que l’associació de comerciants, de la mà del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sants i les Corts, impulsa una campanya dirigida específicament a les botigues xineses de la seva zona d’influència.

L’objectiu de la campanya és informar els comerços, bars o restaurants regentats per persones d’origen xinès sobre els serveis del CNL i els “avantatges” d’associar-se a l’eix comercial, tal com fan altres botiguers.

En aquest sentit, els comerciants xinesos es podrien beneficiar de les activitats, campanyes i iniciatives que porta a terme Sants-Les Corts al llarg de l’any, com ara sortides al carrer, fires o promocions.

MILLORAR LA COMUNICACIÓ
Des de l’eix reconeixen que actualment hi ha “molt poques botigues d’aquest tipus associades”. Una realitat que des de l’entitat volen canviar “per a una millor comunicació” entre les dues comunitats.

Per altra banda, els comerciants orientals podran conèixer les iniciatives del CNL i la seva oferta de cursos perquè puguin millorar el seu nivell de català.

Aquesta campanya la dirigiran un representant de l’eix comercial i la responsable del programa de persones xineses del CNL de Barcelona.

De fet, d’aquí a poc temps començarà un curs de català adreçat a xinesos a les dependències del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER), que està situat a la plaça Espanya.

Els cursos de català per a xinesos ja tenen uns anys d’història i s’han anat celebrant a diversos barris de la ciutat. Segons les dades que publica cada any el CNL, les inscripcions en aquests cursos sol ser satisfactòria. A més, hi ha diversos manuals editats que posen especial èmfasi en l’àmbit del comerç i la restauració, ja que una part considerable de la comunitat xinesa de la ciutat hi treballa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram