El candidat a la presidència de la Generalitat per als republicans, Joan Puigcercós, sembla que no hagi sortit durant el passat cap de setmana del Districte de Sants-Montjuïc. El divendres al vespre era l’encarregat d’entregar els Premis Lluís Companys al Teatre de Sant Medir. Dissabte al matí, però, ja estava caminant pel carrer de Creu Coberta i Sants, passejant i parlant amb els veïns, en plena campanya electoral. En la seva visita a l’eix comercial, no només el va elogiar titllant-lo del millor a tot Europa, sinó que a més va protagonitzar l’anècdota de comprar-se una corbata. En uns temps tan difícils per als botiguers, s’ha d’agraïr que els polítics donin exemple i comprin als diferents eixos de la ciutat.

Un català curiós. Durant els Premis Lluís Companys, un dels guardonats, Justo Molinero, va afirmar, amb bon humor, que el seu català és “de garrafón”, i va ani-mar els catalans a parlar el seu idioma, el parli o no el seu interlocutor. Com sempre, ha de venir algú de fora per aconsellar-nos com ens hem de comportar.

Que ens expliquin com. El PP ha demanat a l’Ajuntament que reclami els 3,1 milions d’euros que el consistori ha pagat a la SGAE a través del canon digital (denegat per la Unió Europea) en els darrers cinc anys. Però la pròpia UE ja va avançar que la sentència no té sentit retroactiu, és a dir, no se li tornarà els diners a ningú. Malgrat tot, si l’Ajuntament ho vol reclamar, endavant… I si se’n surt, i li tornen els diners… En tot cas, que expliquin com s’ho han fet. Perquè darrere hi aniriem la resta de ciutadans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram