Xavi CorbellaComença el compte enrere per la inauguració de l’ampliació de la biblioteca social Josep Pons, situada al recinte de Can Batlló. Al llarg dels darrers mesos desenes de voluntaris han treballat dia rere dia, i especialment els dissabtes, per condicionar els espais de la futura biblioteca popular que obrirà les seves portes, si tot segueix el seu curs, el proper dia 16 de setembre, coincidint amb la Festa Major del barri.

Rosa Pomareda, una de les voluntàries que ha ajudat a fer crèixer la biblioteca ha afirmat a el3.cat que “tenim molta il·lusió perquè ens està quedant molt xula”. Tot i que s’ha fet molta feina des de zero, Pomareda explica que s’han vist desbordats pel gran volum de donacions de llibres que han tingut i, tot i que no els volen rebutjar, per ara demanen als veïns que els guardin.

UN RECINTE POLIFACÈTIC

La Biblioteca Popular Josep Pons és només una de les activitats que es duen a terme al recinte fabril de Can Batlló. En aquest sentit a finals d’estiu, per exemple, va servir d’espai d’emmagatzematge i punt de distribució del banc dels aliments de la FAVB. “Hi ha vuit associacions de veïns i el grup de solidaritat de Sant Medir que venen a buscar els aliments i se’ls emporten a la seva associació i l’endemà ja ho reparteixen entre els veïns que ho necessiten”, explica Pomareda.

Fa un any que Can Batlló està gestionada pels veïns. Tot i que són nombrosos els voluntaris que aplega el recinte, Rosa Pomareda conclou que “sempre es necessiten més mans”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram