Un total de 150 entitats dels districtes de Sants, Hostafrancs i la Bordeta van sortir el dissabte passat al carrer en el marc de l’onzena edició del FirEntitats.

“Ho vam veure com una gran festa, el dia ens acompanyava i les entitats estàvem al carrer demostrant la nostra gran força i la gent va respondre molt bé”, afirmava a nivell global la Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Per la seva banda, Enric, membre del Col·lectiu d’Artistes de Sants comentava que FirEntitats “és un lloc molt agradable i en el que sempre hi hem participat, a més el dia acompanyava.

ALGUNES PARADES

Els Diables de Sants tenien el seu estand, tot i que segons els membres de l’associació “hi passava molta gent però el fet de treure tot el bestiari, imposa, sobretot als més petits”.

Una altra entitat present va ser Sants-Montjuïc per la Independència que va aprofitar per difondre i impulsar la campanya Dóna la cara per la independència, on qualsevol persona que estigui a favor de la independència amb ganes de mostrar-ho, podia passar per l’estand i fer-se una foto que s’han pensat a la web donalacara.cat.

Coincidint amb el FirEntitats es va celebrar també la segona edició de la Festa Intercultural promoguda per la Taula Intercultural del Secretariat amb l’objectiu de “treballar des de i per la interculturalitat”, explica l’Adriana Cabeceran, coordinadora de la taula. Sobre les activitats relacionades amb la lluita contra els rumors racistes, la Cristina, comentava que “d’una banda és perquè els veïns s’informin i de l’altra perquè vegin que les entitats del barri realment diuen no als rumors racistes”.

ESCRIDASSADES ALS POLITICS

El regidor del districte, Jordi Martí, i alguns consellers van ser rebuts amb escridassades i empentes per un reduït grup de manifestants, fets que diversos col·lectius ja han condemnat.

Albert Martínez, portaveu de CiU al Districte, ha valorat positivament la jornada assegurant que “el teixit facilita les relacions del govern amb el ciutadà”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram