L’Església Evangèlica CECMAVI del barri de Sants va organitzar dissabte a la tarda un acte institucional amb el que van celebrar el seu 25è aniversari a la seu del carrer Maria Victòria.

La commemoració va començar amb una lectura bíblica que va donar pas a la intervenció dels assistents, i va concloure amb el cant de l’ària, una creació del compositor austríac Joseph Haydn. Els assistents, van acabar l’acte de celebració amb un aperitiu.

La celebració va estar recolzada per representants de diferents estaments protestants i càrrecs públics.

Durant aquesta setmana també s’han organitzat altres actes per celebrar aquest aniversari, com ara trobades i una exposició de fotografies pensades per recordar el passat de l’entitat santsenca. “La nostra vocació ha estat entregada al barri i a la necessitat de la gent”. Així va valorar el pastor Juan Maria Argudo la tasca que ha realitzat l’església d’ençà que va arribar a Sants l’any 1987.

El pastor assegura que la seva tasca s’ha pogut dur a terme durant aquests anys gràcies a l’adaptació a les realitats del barri per part dels diferents departaments que la formen: activitats d’orientació i d’ajut amb assistents socials, mediació familiar i esplais per a joves, entre d’altres, juntament amb la col·laboració de la Creu Roja i de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.

A l’hora de parlar sobre la normalització religiosa, Argudo ha assegurat que com a protestants encara no se senten plenament acceptats en aquest país, un situació que, comenta, els ha acompanyat des dels orígens de la seva comunitat, a la dècada dels seixanta quan estaven a l’Hospitalet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram