El Pau Sense Treva ha tornat a ser un èxit. Foto: El3.cat

A Sants parlar de Nadal és fer-ho del festival infantil Pau Sense Treva, que el passat dia cinc de gener va tancar la celebració de la seva 30a edició. Un any més les Cotxeres de Sants van acollir el festival, convertit en un referent de l’oci nadalenc dels més petits. Enguany, unes 5.000 persones van passar per les Cotxeres per gaudir, un any més, d’un dels referents nadalencs de Sants.

Enguany el Pau Sense Treva es va posar en marxa el 28 de desembre i va programar una cinquantena d’activitats. Una quarantena d’entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta també van oferir tallers de diferents modalitats, com ara de dansa contemporània, pintura, escacs, foc, papiroflèxia, malabars, ràdio, barrets…

El festival també va habilitar diversos espais per tal que els més petits poguessin gaudir de diferents pel·lícules o jugar amb construccions de fusta o jocs de taula, mentre que el dimecres dia quatre es va celebrar una xocolatada, una mostra castellera i el correfoc de la colla de diables de l’escola Barrufet, entre altres activitats.

Com no podia ser d’una altra manera, uns dels altres dies més destacats d’aquest Nadal va ser el de la cavalcada de reis. El vespre del dia cinc els carrers de Sants es van omplir per rebre els Reis Mags. La cavalcada va iniciar el seu recorregut a la plaça Comas (Les Corts) i va acabar als Jardins de Can Mantega. Barris com el Poble-sec o la Marina també van fer la seva cavalcada.

ELS PASTORETS
El resum nadalenc dels actes celebrats al Districte també ha d’incorporar una menció a la representació teatral del centenari dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, que va arribar als teatres dels barris santsencs.

El 30 de desembre el Quadre Escènic de Sant Medir va representar l’obra al Teatre de Sant Medir. La representació es va repetir dissabte i diumenge passat. D’altra banda, el Centre Catòlic de Sants va acollir l’obra els passats 17 i 18 de desembre i aquest passat diumenge amb èxit de públic.

RECOLLIDA D’AVETS
Per últim, fins al 17 de gener hi haurà instal·lats al districte 24 punts de recollida d’avets de Nadal per tal que els veïns es puguin desfer amb comoditat d’aquest arbre tradicional nadalenc. Els arbres recollits es reciclaran al viver municipal i es transformaran en encoixinat pels diferents espais verds i parcs de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram