Imatge de l’espai que homenatjarà Rubianes. Foto: Google Maps

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va signar divendres passat el decret definitiu que atorga la denominació de Pepe Rubianes a la nova placeta situada a la cruïlla de l’avinguda Paral·lel i els carrers Marquès del Campo Sagrado i Viladomat. El mateix dia també es va aprovar dedicar un espai del mateix Paral·lel al compositor Joan Viladomat.

“Amb Pepe Rubianes volem recuperar la memòria dels barcelonins arribats de tot arreu, que han definit la identitat plural de Barcelona. Volem honorar també la creativitat i l’humor crític amb el poder i amb els poderosos, que ens vacuna contra l’arrogància i ens acosta als altres”, va afirmar a El Periódico el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. L’objectiu és que la inauguració de la placeta en homenatge a l’actor galaic-català es faci coincidir amb el vuitè aniversari de la seva mort, el pròxim 1 de març.

La petició per dedicar un espai a Rubianes ja es va fer just després de la seva mort, i va ser assumida per l’equip de govern de Jordi Hereu. A principis del 2014, el seu successor en l’alcaldia, Xavier Trias, va confirmar que la iniciativa tirava endavant (la normativa municipal estableix que han de passar cinc anys de la mort de la persona per posar el seu nom en un espai públic).
Fa dos anys, el ple del Districte de l’Eixample va donar el vistiplau a l’assignació del nom de Pepe Rubianes a un dels nous espais de la remodelació del Paral·lel amb els vots favorables de tots els partits excepte del PP.

PLACA SIMBÒLICA
Tal com va avançar El Periódico, el seu grup d’amics íntims, coneguts com les ‘Viudes de Rubianes’, van col·locar abans-d’ahir a la nit una placa simbòlica a la placeta on es pot llegir aquest text: ‘‘Plaça de Pepe Rubianes, actor galaicocatalà (1947-2009)’ i s’acompanya d’una foto del protagonista.

L’acció arriba després que el mateix grup d’amics publiquessin una esquela on Rubianes ‘revivia’ per deixar el següent missatge: “Fa set anys que espero que la plaça que em van prometre els alcaldes Hereu i Trias i res de res! Si ho arribo a saber, no em moro! Colau, guapa, enrolla’t”. Rubianes, sigui on sigui, ja no haurà d’esperar més.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram