L’entrada a la fundació, al passeig Picasso. Foto: Ajuntament

La Fundació Foto Colectania és una entitat privada creada l’any 2002 amb l’objectiu de divulgar la fotografia espanyola i portuguesa des dels anys cinquanta fins a l’actualitat i alhora fomentar el col·leccionisme d’aquesta disciplina artística. El 2017 es va traslladar a la seva seu actual, al número 14 del carrer Picasso, on s’ha convertit en un nou punt de referència de Ciutat Vella.

La Fundació disposa d’una biblioteca especialitzada en fotografia i una col·lecció que conté més de 3.000 obres de 80 autors catalans, espanyols i portuguesos. Es va ampliar l’any 2001 amb la donació de l’arxiu del fotògraf Francisco Gómez, i amb part dels fons de diversos col·leccionistes privats.

Els programes que es porten a terme, des d’exposicions fins a activitats i publicacions, es basen en la creació d’un projecte innovador i participatiu que tenen com a principal eix el pensament al voltant de la imatge i els seus fonaments bàsics, tot potenciant la seva capacitat comunicativa i la seva adequació per generar un pensament crític.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram