Pisos socials sants

Un bloc de pisos en contrucció a Barcelona. Foto: Ajuntament

Barcelona guanyarà 1.878 habitatges protegits gràcies a un acord signat entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca. El Consorci cedirà diversos solars de la Marina del Prat Vermell i les Casernes de Sant Andreu, inicialment destinats al mercat lliure, per a la construcció d’habitatges socials protegits.

Aquestes parcel·les sumen 185.000 metres quadrats edificables per a 1.875 habitatges de protecció oficial assequibles i 97.000 metres quadrats addicionals per a equipaments. L’acord també inclou la transformació del recinte de La Escocesa al 22@ de Sant Martí.

Innovació i serveis

A més, el consistori farà seva la propietat dels edificis Media-TIC i Crea-TIC amb l’objectiu de consolidar serveis municipals relacionats amb l’educació, l’atenció ciutadana, el desenvolupament econòmic, la formació tecnològica i l’atenció a empreses i autònoms, entre d’altres.

Per la seva banda, el Consorci de la Zona Franca es farà càrrec de la rehabilitació de diverses naus industrials antigues a La Escocesa, al Poblenou, per crear un pol d’indústries creatives i innovació en gastronomia i alimentació. En paral·lel, el Consorci s’encarregarà de la rehabilitació i explotació de les naus Birkhead, Paul i Steegman.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram