Can Vies

El futur de Can Vies, més a prop. Foto: Centre Social Autogestionat Can Vies

El futur de Can Vies, en stand by des de fa molts anys, es podria començar a desencallar. I és que un dels símbols més importants dels últims anys del moviment antisistema de la ciutat, després del seu polèmic i mediàtic desallotjament del 2014, podria viure novetats durant aquest mandat. El govern municipal va anunciar al Consell Plenari de Districte del passat 11 de juliol que convocarà un procés participatiu amb el veïnat aquesta tardor per decidir el futur de l’espai i de tot l’entorn del carrer Burgos.

L’Ajuntament va anunciar al Consell Plenari del Districte que es farà un procés participatiu

L’objectiu de l’Ajuntament amb aquesta convocatòria és posar fi a la situació de provisionalitat que té l’espai autogestionat des de fa molt temps. Així, una de les possibles opcions que hi haurà sobre la taula és que Can Vies es converteixi en un equipament, segons va explicar Barcelona en Comú al plenari, ja que està contemplat a la Modificació del Pla General Metropolità que els comuns van redactar a l’anterior mandat.

“Encendran el barri”

Per la seva banda, Joan Costa, membre del Centre Social de Sants, afirma a títol personal que es tracta d’un cas molt complex. “Personalment, crec que si toquen Can Vies es tornarà a embolicar tot i encendran el barri”, afirma. Aquest integrant del Centre Social de Sants acaba dient que, a hores d’ara, els únics grups polítics que volen fer fora la gent de Can Vies són “PP i Vox”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram