La façana típicament industrial del Club Esportiu Mediterrani. Foto: Ajuntament

Si sou usuaris del Club Esportiu Mediterrani o veïns del barri de Sants-Badal haureu comprovat que les seves instal·lacions al número 44 del carrer Begur no responen a les del típic poliesportiu. Això és perquè aquell edifici va ser una de les fàbriques tèxtils més importants de Sants. Manufactures Serra i Balet es va construir l’any 1903 i es va mantenir activa fins a 1982. Cinc anys després, el Mediterrani va adquirir l’edifici.

El club esportiu tenia la seva seu al carrer Regent Mendieta, però necessitava expandir-se i es va fixar en aquesta finca que ocupava una gran illa fins a l’actual plaça de l’Olivereta. De fet, la xemeneia que presideix la plaça pertanyia al recinte industrial. El 20 de juny de 1987, es van inaugurar oficialment les instal·lacions del carrer Begur, inclosa la piscina de competició a l’aire lliure.

La rehabilitació de l’edifici es va fer amb molt de gust i es va conservar l’essència de l’estructura industrial dissenyada per l’arquitecte modernista Jaume Gustà. Destaca especialment la seva façana d’obra vista, que és un exemple dels estils arquitectònics populars d’aquella època.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram