Els Borinots, en un moment de la seva actuació. Foto: Jaume Garcia

Una jornada que costarà d’oblidar. Així es pot definir la diada castellera que van celebrar diumenge els Castellers de Sants en el que va ser la celebració del seu 24è aniversari. Els Borinots van aconseguir segellar una magnífica actuació gràcies al primer pilar de 8 amb folre i manilles de la seva història.

L’actuació de la colla local va ser extraordinària i cal afegir-la al gran paper que també van fer les colles convidades: Els Minyons de Terrassa i Els Capgrossos de Marató. Al llarg de la jornada, les tres colles van aconseguir sumar un total de cinc castells de gamma extra i cinc construccions bàsiques de 9.

Els Borinots arribaven a la seva diada després de firmar la tripleta de 9 al Concurs de Castells de Tarragona, on van acabar com la millor colla de la ciutat de Barcelona a la classificació. Diumenge el nivell no podia decaure i els santsencs, a banda del seu primer pilar de 8 amb folre i manilles, van tornar a completar la tripleta de 9 (el 3 de 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles i el 4 de 9 amb folre), la tercera de l’any.

Especialment emotiu va ser el moment que es va viure a la plaça Bonet i Moixí quan va arribar l’hora del pilar de 8 amb folre i manilles. Amb el quint col·locat, la plaça va fer un dels silencis més grans que s’hi havien vist mai en una diada castellera. Un cop el castell es va descarregar, l’eufòria es va escampar entre un públic conscient que acabava de viure una jornada històrica.

El cap de colla dels Borinots, Pau Camprovin, mostra a Línia Sants la seva satisfacció per l’actuació i afirma que “estem orgullosos de l’actuació i de portar sempre els millors castells a la nostra plaça”. Camprovin també celebra que “l’afició pels castells al barri creix, la gent en va aprenent” i destaca que diumenge a la Bonet i Moixí “es va respirar un ambient de plaça gran, com si fóssim en una de les històriques”.

Per últim, el cap de colla dels santsencs mostra la seva ambició i assegura que el pròxim objectiu és repetir la mateixa actuació d’aquí a dues setmanes a Vilafranca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram