hortes san bertran

Un dels espais dels Jardins. Foto: Ajuntament

Les tasques de reurbanització dels Jardins de les Hortes de Sant Bertran al barri del Poble-sec han revelat restes prehistòriques corresponents a les èpoques del bronze i del neolític.

En aquesta descoberta, que s’ha produït en una zona de només 15 metres quadrats propera al port, s’han trobat més de 700 peces d’alt valor. Destaquen les ceràmiques fetes amb materials de la mateixa muntanya de Montjuïc, jaspis i petxines.

Després de traslladar les troballes al Servei d’Arqueologia a la Zona Franca per a analitzar-les, el districte de Sants-Montjuïc ha subratllat el valor històric de les restes i ha explicat que se continua treballant per a confirmar si encara queden elements enterrats als jardins.

La transformació dels jardins

Les obres de remodelació, amb una inversió de 3 milions d’euros, es preveu que acabin a finals de 2024. El projecte inclou noves àrees de jocs, zones verdes amb més vegetació i ombra i espais comunitaris en una superfície de 6.000 m². També es faran millores a les terrasses i s’ampliarà la zona d’esbarjo per a gossos al Mirador del Poble-sec, que passarà a ocupar 8.000 m².

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram