Una imatge del ‘cel’ del carrer Sagunt, guanyador del concurs de guarniments amb la seva reserva índia. Foto: El3.cat

La Festa Major de Sants va abaixar la persiana el passat diumenge 27 d’agost després que milers de santsencs gaudissin de l’espectacular piromusical celebrat al Parc de l’Espanya Industrial.

Enguany un dels actes estrella de la Festa Major, el concurs de guarniments, ha deixat com a guanyador el carrer Sagunt, que va apostar per transformar-se en una reserva índia. És la primera vegada que Sagunt s’emporta aquest guardó després d’aconseguir sumar 321 punts. Alcolea de Dalt (Star Wars), el carrer guanyador de l’any passat, va quedar en segona posició amb 307 vots, mentre que la plaça de la Farga (Charlie i la fàbrica de xocolata) va tancar el podi amb 302 vots. Precisament, la plaça de la Farga es va tornar a endur, per sisè any consecutiu, el Concurs Popular amb 504 punts.

Deixant de banda el concurs de guarniments, la Festa Major d’enguany també ha aconseguit transmetre la imatge que vol la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers, que bàsicament és la d’aconseguir tenir una Festa Major on la qualitat s’imposi a la quantitat. És per aquest motiu que la gran majoria d’actes que es van celebrar tenien un marcat perfil de barri, com ara els àpats populars. Tot i això, els santsencs i la resta de barcelonins també van poder gaudir d’alguns actes més multitudinaris, com ara el concert dels Brams a l’Espanya Industrial o la diada dels Castellers de Sants. Un any més la cultura popular també va tenir un paper molt destacat i l’últim dissabte de Festa Major els carrers del barri es van omplir d’espurnes amb els correfocs i la presència de les colles de diables, que van fer les delícies de tots els santsencs que no es van voler perdre aquest espectacle.

L’única petita taca negra de la Festa Major té a veure amb els decorats del concurs de guarniments, ja que uns quants van ser robats i també es van produir alguns desperfectes. En qüestions de seguretat, també cal apuntar que la Guàrdia Urbana va intervenir gairebé 6.000 llaunes de cervesa destinades a la venda ambulant.ç

Les Festes Majors
del districte no s’aturen

Deixant de banda la Festa Major de Sants, que ja és història, el barri de la Bordeta va fer el tret de sortida a la seva diada el passat dia 31 d’agost amb el pregó del conegut veí del barri Antoni Sánchez i la música del grup Bahia Soul. La celebració s’allargarà fins al pròxim dia 17 de setembre. Els actes del programa es distribueixen en diferents carrers del barri i la plaça de Celestina Vigneaux acollirà el dia 17 l’acte unitari de cloenda de les festes.

A banda de la Bordeta, el barri de Plus Ultra celebrarà la seva diada entre els dies 16 i 18 de setembre. El programa d’actes arrencarà amb una missa a la Parròquia de Mare de Déu de Port en memòria dels difunts del barri, mentre que el dia 18 es farà la tradicional trepitjada de raïm a la placeta que hi ha entre els carrers Aviador Ruiz de Alda i Aviador Franco.

Per últim, el pròxim 13 de setembre tindrà lloc la presentació de la Festa Major d’Hostafrancs i la presentació del cartell guanyador del 14è concurs de cartells. La Festa Major d’aquest barri se celebrarà del 30 de setembre al 9 d’octubre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram