Salvador Illa

El PSC de Salvador Illa ha guanyat les eleccions a Sants-Montjuïc. Foto: Mariona Puig/ACN

El PSC s’ha imposat a Sants-Montjuïc amb el 28,8% dels vots del districte, gairebé cinc punts més que a les eleccions del 2021. La participació ha estat del 58,6%, cinc punts més que el 2021. La formació liderada per Salvador Illa ha superat amb bastant distància a Junts+, el partit de Carles Puigdemont, que ha estat el segon grup més votat amb el 17,5% dels vots.

Junts+ ha millorat els resultats del 2021, però de forma poc significativa, ja que ha guanyat un punt respecte dels darrers comicis. En tercer lloc, ha quedat ERC, que com en la línia general del país, ha perdut una bona part dels seus votants i ha obtingut el 14,7% dels vots, més de set punts menys que el 2021.

La quarta força al districte ha estat el PP, amb el 10,7% dels vots, millorant molt els resultats amb set punts més; mentre que Comuns Sumar ha quedat en cinquè lloc assolint el 10,7% dels vots, igual que el PP, però amb menys vots. Finalment, la CUP i Vox, amb resultats similars amb el 5,9% i 5,7% dels vots respectivament, han estat les següents forces polítiques, i Aliança Catalana ha tingut una força molt menor amb el 2,3% dels vots, tot i haver entrat al Parlament amb dos diputats.

Amb tot, la victòria socialista a Sants-Montjuïc ha arribat juntament amb el triomf de Salvador Illa a tota Catalunya, on ha guanyat les eleccions amb 42 escons.

El PSC s’imposa còmodament a Barcelona aquest 12M mentre ERC s’enfonsa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram