L’Ajuntament vol començar la reforma l’any que ve. Foto: Arxiu

L’Ajuntament es planteja tirar endavant una reforma en profunditat de la plaça Espanya. Així ho va anunciar la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, durant la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del passat 23 de març. Vidal va explicar que el consistori ha creat un grup de treball per estudiar, de cara l’any que ve, una “reforma completa” de la plaça Espanya.

Durant l’exposició de motius per apostar per la reforma, Vidal va destacar que aquesta plaça “és un node molt important per al trànsit i per a l’urbanisme de la ciutat”, ja que connecta diferents barris -Hostafrancs, Poble-sec, Sant Antoni, Montjuïc i la Nova Esquerra de l’Eixample- i és un punt clau per a tots els vehicles que van cap a l’aeroport, la Fira, la Zona Franca i el Baix Llobregat. L’objectiu és ordenar el trànsit en una zona on conflueixen vies molt transitades, com ara la Gran Via, el Paral·lel o el carrer Tarragona.

En aquest projecte hi té un paper destacat el carril bici, ja que el futur disseny de la plaça ha d’incloure una solució que podria passar perquè aquest sigui circular i exterior. Segons ha publicat El Periódico, l’aposta actual del consistori amb el carril bici es contradiu amb la que el mateix govern tenia l’any passat, ja que llavors rebutjava l’opció que el carril bici anés enganxat a les voreres pel perill amb els autobusos als encreuaments. Aleshores, en declaracions a aquest mateix diari, el director de Mobilitat, Adrià Gomila, defensava que la millor opció era el carril interior.

Ara, durant la presentació de les primeres pinzellades del projecte, Vidal també va confirmar que el grup de treball és transversal, ja que estarà format per tècnics de diferents àrees.

Mentre duri la transformació de la plaça, la regidora de Mobilitat va explicar que es buscarà “una solució de continuïtat mentre es treballi en la definitiva, que no serà ràpida perquè depèn de la reforma més àmplia”. La intenció del consistori és no haver de fer esperar els ciclistes fins que la nova plaça Espanya estigui enllestida.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram