Tretze casos contra Benítez podrien quedar en no res. Foto: Línia Sants

La Fiscalia considera que 13 dels 16 casos que denuncien els presumptes abusos a menors per part de l’exprofessor d’educació física dels Maristes Sants-Les Corts ja haurien prescrit.

Així es desprèn d’una resposta del Jutjat d’Instrucció número sis de Barcelona, que va demanar a les parts implicades en el cas pronunciar-se sobre si consideren que les denúncies de 14 exalumnes podrien haver prescrit. 11 d’aquestes 14 denúncies van transcòrrer més de cinc anys d’ençà que les presumptes víctimes van arribar a la majoria d’edat, que és quan comença a computar-se el termini de prescripció dels delictes contra la llibertat sexual de menors, i el dia en què es presenta la denúncia.

Pel que fa a dues altres denúncies -en aquest cas les víctimes només van acusar Benítez de tocaments una vegada- el fiscal ho emmarca en un delicte d’abusos sexuals del Codi Penal de 1995 castigat amb penes de presó d’un a tres anys i una prescripció de tres anys. Per últim, el fiscal sí que considera que s’hauria de continuar la investigació sobre una altra de les denúncies que fan referència a uns fets que haurien tingut lloc entre el 2005 i el 2009.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram