Els veïns fa anys que reivindiquen l’arribada del metro. Foto: Arxiu

Els veïns de la Marina i la Zona Franca veuen com cada vegada estan més a prop de tenir el metro al seu barri. Després d’anys de reivindicacions, però, no abandonen un punt de cautela. Aquesta és la sensació que transmet Dori García, directora de la Unió d’Entitat de la Marina, quan valora l’anunci que l’alcaldessa Colau va fer durant la celebració del Ple municipal del passat 26 de febrer. Aquell dia Colau va afirmar que la previsió del seu govern és que el tram de metro de la Zona Franca de la L9 i L10 pugui entrar en funcionament “a finals del 2017”.

En conversa amb Línia Sants, García celebra que l’alcaldessa “hagi parlat de finals del 2017 com la data de l’arribada del metro” però recorda que “de moment ni la Generalitat ni l’Ajuntament han aprovat els seus pressupostos”. Tot i la seva satisfacció, García també deixa clar que “els mesos van passant i el protocol on s’especificaran els terminis encara no està signat”. Per últim, afegeix que “entre els veïns hi ha preocupació per si finalment només s’obren una o dues estacions, i no totes tres com hem reivindicat sempre”.

L’anunci de Colau va arribar durant una resposta a la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, que va demanar informació a l’alcaldessa sobre l’acord entre l’Ajuntament i la Generalitat per al finançament d’aquest tram del metro. Colau va explicar que amb el conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ja s’ha acordat concretar els termes de l’acord i el retorn de la part del finançament que l’Ajuntament avançarà.

Tot i situar la data a finals del 2017, Colau va afegir que “s’ha de tenir en compte que tot anirà en funció del nombre d’estacions i als termes de l’acord” entre les administracions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram