Una imatge de la campanya #joacuso que demana el tancament del CIE. Foto: Tanquem els CIE

La plataforma Tanquem els CIE ha convocat per aquest dissabte a les onze del matí una nova mobilització per exigir el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca.

En aquesta ocasió la protesta ciutadana tindrà format de ‘judici popular’ i ve precedida de la campanya a les xarxes socials (Facebook i Twitter) #joacuso, on diferents ciutadans han mostrat missatges crítics amb el funcionament d’aquest centre d’internament i han demanat que no torni a obrir -des de fa quasi tres mesos està tancat per obres-.

Des de Tanquem els CIE asseguren que la protesta d’aquest dissabte té com a objectiu “posar en el punt de mira les persones responsables de perpetuar aquestes presons racistes, on es vulneren els drets humans amb total impunitat”. En un comunicat, afegeixen que l’objectiu d’aquest ‘judici popular’ és “fer un exercici de memòria i denúncia per evitar la reobertura del CIE de Barcelona, ja que cap obra de millora de les instal·lacions justifica la seva existència”.

A principis del mes de novembre aquesta plataforma es va manifestar a la plaça Sant Jaume aprofitant el tancament del CIE a causa d’unes obres de reforma. La protesta de llavors ja va servir per reclamar el tancament d’aquest centre d’internament per a estrangers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram