Pitu Alcober, en plena feina de construcció del rei Carnestoltes. Foto: El3.cat

Ja queda poc perquè els carrers del districte tornin a presenciar la desfilada del rei Carnestoltes, que enguany arriba marcada de contingut polític gràcies a la creació que enguany ha fet l’artista santsenc Pitu Alcober, l’encarregat d’elaborar el protagonista del Carnaval als barris santsencs des de fa 27 anys.

Enguany Alcover està preparant una representació de la manipulació política de la justícia a través de la figura d’un jutge en el paper de titella. Enguany la figura serà més gran que mai, ja que tindrà una alçada rècord de tres metres i 45 centímetres. Aquesta, però, no serà l’única novetat del rei Carnestoltes perquè aquest any fins i tot semblarà que tingui vida gràcies a unes cordes que penjaran dels dits i que permetrà que el rei faci diferents moviments.

En declaracions a El3.cat, Pitu Alcober explica que “com que hi ha polítics de tot tipus i cadascú posa cullerada, la mà és molt gran i el jutge està sotmès a les decisions dels polítics perquè vagin a favor d’ells”. Sobre el moviment que enguany podrà fer el rei, Alcober afegeix que “la figura farà moviments estrambòtics i provocarà que la mà política està movent com ell vol el jutge”.

Dimecres que ve es presentarà l’estructura amb el tradicional ‘Arribo’ i el dia sis de febrer se celebrarà la rua.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram