La nova font porta en funcionament 10 dies. Foto: Ajuntament

La plaça de Sants gaudeix des de fa deu dies d’una nova font ornamental que la il·lumina. La font disposa de 96 llums LED que creen seqüències i jocs de llum. També té 82 polvoritzadors que generen un efecte de núvol amb diferents densitats a una alçada d’entre 70 i 80 centímetres.

La bassa de la font té una aspiració que condueix l’aigua cap a la sala de màquines soterrada, situada a uns 30 metres de la font i disposa d’un equip de desinfecció ultraviolat per a l’eliminació de la legionel·la que, juntament amb uns filtres de cristall i un equip per dosificar el clor i el pH, s’encarreguen de fer un bon manteniment de l’aigua.

D’altra banda, també hi ha hagut alguns veïns que han alertat que quan fa vent l’aigua marxa del perímetre de la font i s’arriba a escapar “com a mínim uns 20 metres”.

La instal·lació d’aquesta font ornamental forma part del projecte de reurbanització de la cobertura de les vies de Sants que està previst que acabi el pròxim mes de juliol. Al mateix temps que l’Ajuntament ha col·locat la font, també ha retirat les tanques de la zona d’obres de la placeta de Ramon Torres Casanova fins a la nova pèrgola, que simbolitza un pòrtic d’entrada a la nova imatge que llueix la part superior del carrer Antoni de Capmany.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram