Uns vuitanta veïns van assistir al Consell de Barri. Foto: @dosmesdoscinc

El Consell de Barri de Sants del passat dimarts dia 10 va tenir el futur de Can Vies com a clar protagonista de la sessió celebrada a la sala d’actes del centre cívic de les Cotxeres de Sants i a la qual hi van assitir una vuitantena de veïns. El resultat del debat va ser un compromís del regidor Jaume Asens per resoldre el futur de l’edifici ocupat.

Can Vies va agafar el protagonisme quan es va presentar la informació relacionada amb la gestió urbanística de la tercera fase de la urbanització del calaix de les vies. Diversos veïns, tal com va informar el portal El3.cat, van preguntar al regidor del Districte, Jaume Asens, quin futur li espera a Can Vies i si els que “l’ocupen tenen permís d’obra”. Un altre veí també va recordar “les 2.000 firmes” que diversos veïns van recollir per tal que s’executés “el pla original que preveu una rampa i un espai de zona verda”.

D’altra banda, però, també hi va haver veïns que van defensar la continuïtat de Can Vies al barri per ser “una icona del moviment popular alternatiu que durant 17 anys ha estat fent coses, algunes molt positives, per al barri”.
Al mateix temps, la consellera del PSC, Àngels Boix, va demanar que es convoqui una comissió per tractar la qüestió, mentre que el conseller-portaveu de CiU, Sergi Sarri, va assegurar que comparteix el projecte que “durant molts anys es va treballar” i va desitjar que “ara arribi la seva execució final”.

Durant el seu torn de paraula, Asens va remarcar que la situació ideal seria “convocar una reunió perquè tothom es pugui expressar” i es va comprometre a solucionar el que va descriure com una “ferida oberta i sagnant” a causa de les “desagradables situacions que es van produir amb els disturbis”.

Asens també va afegir que la qüestió de Can Vies cal enforcar-la amb “molta cautela i prudència” i va deixar clar que qualsevol decisió es prendrà “amb el consens de les associacions i veïns, fent un procés participatiu per dedicir el futur”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram