Imatge d’un moment de la concentració. Foto: Ajuntament

L’endemà de l’impacte i la commoció pels múltiples atemptats gihadistes de París, on van morir 129 persones i 352 van resultar ferides, la ciutat va rendir el seu particular homenatge a les víctimes i va mostrar el seu rebuig a la massacre parisenca amb un minut de silenci a la plaça Sant Jaume.

A partir de les 12 del migdia un centenar de barcelonins i barcelonines es van concentrar a davant de l’Ajuntament, on es va guardar un emotiu minut de silenci. Entre els assistents hi havia l’alcaldessa, Ada Colau, el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, i representants polítics de les altres formacions del consistori i del Parlament, així com assistents a la cimera dels premis Nobel de la pau.

Un co acabat el minut de silenci, Colau va assegurar que “estem tots units davant de la barbàrie. Barcelona és una ciutat de pau i de solidaritat compromesa amb els drets humans i la democràcia.” L’alcaldessa va afegir que “sempre hem rebutjat la violència i el terrorisme arreu del món. No només a casa nostra”.

Per últim, Colau va remarcar que “estem especialment colpits pels atemptats terribles a París, una capital amiga, fraterna i amb moltíssimes relacions i llaços personals, familiars, culturals i econòmics. I per tant sentim aquest atac a París com un atac a casa nostra”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram