Imatge del Paral·lel a l’alçada de la Ronda de Sant Pau. Foto: Google Maps

Aturada i procés participatiu. Aquesta és la decisió que l’Ajuntament ha pres amb el projecte de remodelació dels extrems de l’avinguda Paral·lel que estaven aprovats definitivament pel govern anterior de CiU. Els trams afectats són els que van des del carrer Lleida fins a plaça Espanya i de la ronda Sant Pau a la plaça de les Drassanes.

Ara, la intenció del nou equip de govern és iniciar converses amb els veïns i les entitats per discutir i acordar les pròximes actuacions que s’han de dur a terme -avui se celebra una reunió informativa-. De fet, el debat, tal com ha explicat ara el consistori, va començar el 16 de setembre passat amb una reunió de l’Espai de Treball Compartit del Paral·lel, creat durant el mandat anterior i que s’emmarca en el procés de participació ‘Pensem en Paral·lel’ per a la planificació integral de l’avinguda.

En declaracions a aquesta publicació, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, afirma que “hem ajornat les obres del Paral·lel per tal de poder incorporar els resultats del procés de participació liderat per les entitats per tal d’aconseguir el màxim consens”. Colau afegeix que “la nostra voluntat no és altra que assegurar-nos que es reculli la sensibilitat de tots i cada un dels diversos actors implicats”.

Entre les entitats que formen part de l’Espai de Treball hi ha la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. El seu president, Josep Guzmán, explica a Línia Sants que “tot el que sigui més participació dels actors implicats ens sembla bé i cal posar més idees a la taula de treball”. Guzmán considera que hi ha quatre eixos que cal tractar sí o sí: “les obres dels trams que queden, què passa amb el colector, la utilització que es dóna a les placetes i un pla d’usos per al Paral·lel perquè no passi el que ha passat a Blai”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram