Imatge virtual de la Lleialtat un cop acabin les obres. Foto: Ajuntament

Aturades. Així estan ara mateix les obres de transformació de l’antiga cooperativa Lleialtat Santsenca en un equipament multiús. Les obres van començar l’estiu de 2014 i estava previst que acabessin l’abril de l’any que ve.

L’actual situació es deu al fet que les constructores adjudicatàries han abandonat la seva tasca al·legant motius econòmics. Això ha suposat que l’Ajuntament hagi rescindit el contracte amb aquestes empreses i aplicat les penalitzacions corresponents en casos com aquests. Ara, per tal que les obres es puguin reprendre, ja que estan molt avançades, el consistori ha convocat una nova licitació, que està en la fase de presentació d’ofertes fins al 21 de setembre. Des del Districte han assegurat que “s’estarà en condicions de reiniciar les obres la segona quinzena de novembre”.

UN EDIFICI HISTÒRIC
L’edifici de la Lleialtat Santsenca va ser construït l’any 1929 per l’arquitecte Josep Alemany. Al llarg de la seva història ha tingut diferents utilitats. El nou projecte, dissenyat per H Arquitectes aposta per dotar l’edifici amb innovacions tècniques basades en la sostenibilitat. Quan les obres acabin una paret mitgera deixarà veure com era l’edifici en el passat, mentre que la planta baixa serà una sala polivalent i la sala de dalt, amb una capacitat per a 200 persones, servirà per fer-hi actes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram