Mentre es fa una passejada pel barri, resulta impossible no aturar-se als carrers, que llueixen com mai, vestits de gala amb motiu d’aquests dies de Festa.

Però darrere del resultat, del qual podem gaudir cada any durant set dies, hi ha la feina de les comissions, que pensen, dissenyen i executen amb amor les decoracions que vesteixen els balcons, les voreres i els edificis.

Passen els anys, però la Festa continua mantenint el seu atractiu com el primer dia. Prova d’això és que dos carrers, Gayarre i Papin, s’afegeixen als participants de la darrera edició, de manera que aquest any en seran 18.

Com és habitual, el lliurament de premis del concurs es farà al Parc de l’Espanya Industrial el dia 24.

LA FARGA MANTINDRÀ LA RATXA?
Gràcies a la seva caracterització de Castell Medieval, la plaça de la Farga es va endur amb autoritat el premi al millor carrer en la darrera edició de la Festa Major. El carrer Sagunt, que mostrava una decoració que recordava la Barcelona de 1714, i el carrer Finlàndia, amb la seva decoració El mar, van completar el podi.

La de 2014 va ser la tercera edició consecutiva en la qual la plaça de la Farga va rebre el suport majoritari del jurat que concedeix el guardó. Enguany, però, ho tindrà més difícil, ja que el nombre de carrers és més gran que altres anys.

Durant la Festa també se celebrarà una nova edició del premi especial al millor sostre, que un any més entrega l’associació Sants Establiments Units. Sants3Ràdio també organitzarà la 16a Votació Popular de la Festa Major.

Un carrer, una temàtica

Alcolea de Baix
La comissió d’aquest carrer mantindrà en secret fins a l’últim moment la temàtica del seu carrer. Tot apunta que no deixarà indiferent a ningú.

Alcolea de Dalt
King-Kong
La selva i Manhattan, els dos grans escenaris d’aquest títol clàssic del setè art, seran immortalizats amb tot luxe de detalls.

Canalejas
Xina
L’encant i el misteri del gegant asiàtic serà present al barri. Durant una setmana, el carrer canviarà el seu nom per Xinalejas.

Finlàndia
Music hall
Una gran portalada de vidre donarà la benvinguda al cabaret Finlàndia, un espai ple de llum, de música i d’alegria. 

Galileu
Casa de bruixes
Moltes criatures terrorífiques arriben al barri i s’amaguen pels racons del carrer. Les emocions més fortes estan garantides.

Gayarre
Bosc encantat
Els veïns han ajudat a crear un paisatge de fantasia amb fades, animals, bolets i un pou dels desitjos. Tot amb materials reciclats.

Guadiana
Cuba
Un Chevrolet del 54 i la façana del Capitoli de l’Havana donaran la benvinguda a la caracterització de l’illa que farà el carrer.

Masnou-Premià
Comuna hippie
El moviment contracultural nascut als EUA als anys 60 arriba a la Festa. Colors i rock psicodèlic ompliran els carrers.

Papin
Passat industrial
Situat al costat del Vapor Vell, el seu debut a la Festa és un homenatge al passat. A la façana s’hi podrà veure una xemeneia.

Plaça de la Farga
Poble mediterrani amb platja
L’essència de la costa arriba de la mà de la Farga, i amb aquesta temàtica buscaran el quart premi consecutiu al millor carrer.

Robrenyo
L’espai
Tots hem somiat amb poder viatjar a les estrelles, i amb la nau espacial i les torres de llançament del carrer ho tindrem a l’abast.

Rosés-Casa Gran
Cavall de Troia
Rosés reviurà l’època de Paris i Aquil·les, herois de l’antiga Grècia. A la façana, el cavall amb el quals els grecs van entrar a Troia.

Rossend Arús
Terrat d’estiu
A l’estiu, els terrats s’omplen de vida. Piscines, roba estesa, flors i horts urbans són algunes dels seus senyals d’identitat.

Sagunt
Japó
Sagunt donarà la benvinguda al país del sol naixent. Una pagoda a la portalada i un gran drac al sostre ens portaran a l’Orient.

Santa Cecília
Nadal a l’estiu
Res millor per lluitar contra la calor que imaginar-se ser al Nadal. No hi faltaran ni l’arbre, ni el pessebre ni les estrelles.

Valladolid
Campanades de boda
Visca els nuvis! El carrer mostrarà la seva cara més romàntica amb una decoració que inclourà un pastís gegant amb els nuvis.

Vallespir de Baix
Retorn a la pagesia catalana
La pagesia catalana, que es caracteritza per la seva unió a la terra i el treball honest, omplirà Vallespir de Baix d’esperit rural.

Vallespir
Llaminadures
El món del dolç envaeix Vallespir. Un carro antic amb llepolies fetes amb ganxet donarà la benvinguda als més golafres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram