Una de les darreres actuacions dels Castellers de Sants. Foto: Borinots

La Festa Major no es podria entendre sense la cultura popular, i els Borinots són un dels exponents més importants del barri.

És per això que, tot i que ens trobem en la pausa de la temporada castellera, els Borinots estaran molt actius durant aquests dies de Festa. A mitjans de juliol, la Diada d’Estiu va servir com a punt i apart de la temporada d’enguany, però la Colla torna durant aquests dies.

“És el desè any en el qual organitzarem diferents activitats al carrer Comtes de Bell-lloc, davant de la nostra seu”, explica la presidenta, Esther Oriol, a Línia Sants.

La Colla participarà en els actes del primer dia, a la cercavila i a l’Espanya Industrial. Dilluns 24, dia de Sant Bartomeu, també participaran en els actes d’homenatge. “Com ja hem fet altres anys, serem a la parròquia de Santa Maria de Sants, per fer l’ofrena al sant”, assegura Oriol.

Les activitats de la Colla, però, no s’acaben aquí. Dimarts 25 i divendres 28 els Castellers de Sants faran assajos al carrer, mentre que dissabte 29 tornaran a repetir un dels plats forts de la Festa i un dels exercicis més complicats que pot fer la Colla: el Pilar caminant. L’escenari triat per a aquest dia gran és la plaça Bonet i Muixí, un dels epicentres del món casteller al districte juntament amb la plaça d’Osca. “Durant el dia aixecarem castells a la plaça. Més tard, aquesta també serà el lloc des d’on sortirà el Pilar caminant, que passarà pel carrer d’Olzinelles, la plaça de Sants, el passeig de Sant Antoni, la plaça de Joan Peiró i acabarà a la nostra seu”, detalla Oriol.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram