espai firal

L’espai firal es transformarà. Foto: Ajuntament

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el nou pla urbanístic per a l’espai firal de Montjuïc.

Es tracta d’un primer pas necessari per tirar endavant tota la transformació d’aquesta zona del districte, que preveu reduir els espais amb usos firals a més de la meitat, fer zones verdes, construir 500 pisos públics i aixecar diferents equipaments: un CAP, una biblioteca, un espai veïnal, un centre assistencial per a gent gran i un espai esportiu. L’objectiu és fer d’aquesta zona un lloc més pensat per als veïns.

El passat febrer, quan es va detallar la reforma i els futurs equipaments, l’Associació de Veïns del Poble-sec es va mostrar satisfeta. “Volíem que la fira es quedés perquè genera economia al barri i tota la ciutat. Però hi ha espais que havien quedat obsolets i es poden aprofitar millor”, afirma el seu president, Sergi Gàzquez.

D’altra banda, des de la Font de la Guatlla es mostraven més escèptics. El president de l’Associació de Veïns, Lluís Maté, posava en dubte si el veïnat es beneficiarà de les futures instal·lacions, ja que, deia, estaran “allunyades dels espais que hi ha per edificar”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram