Can Batlló s’ha convertit en un referent de l’autogestió veïnal. Foto: Arxiu

Quatre anys d’autogestió veïnal. Això és el que es va complir el dijous passat dia 11 de juny a Can Batlló, una data que per a molts veïns reflecteix una victòria que al llarg d’aquests anys ha permès que aquest espai hagi estat gestionat per ells mateixos.

Tot i el bon balanç que fan d’aquesta experiència, volen que el nou govern municipal mantingui el compromís de tirar endavant l’obertura de l’espai. Actualment s’està remodelant de forma provisional el carrer 11 de juny i l’eix nord-sud que connectarà el carrer Constitució a l’alçada del carrer Toledo, amb Gran Via, a l’entrada del recinte.

El gerent del districte, Francesc Jiménez, explica en declaracions al portal El3.cat que “estem refent els arbres que ja hi havia, en plantarem algun més i tractarem el paviment per evitar sots”. Jiménez afegeix que el projecte d’urbanització preveu fer alguns carrers secundaris paral·lels a l’avinguda Gran Via i perpendiculars al carrer Parcerisa i “fer una graella de camins perquè els veïns puguin gaudir-los a partir de mitjans del mes de juliol”.

ASSEMBLEA VEÏNAL
D’altra banda, la Plataforma de Can Batlló també va celebrar la setmana passada una assemblea per proposar una alternativa a la proposta de Modificació del Pla General Metropolita que ha fet el Districte de Sants-Montjuïc, que defineix els usos de l’interior del recinte fabril. La proposta vol que a la nau central s’hi construeixin equipament de proximitat i que s’abandoni la idea de fer-hi la seu de la regidoria d’Hàbitat Urbà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram