La superfície del mercat supera els 4.000 metres quadrats. Foto: Arxiu

El Mercat de Sants llueix la seva centenària història com mai. L’equipament va celebrar al llarg del passat mes de maig els seus 102 anys d’història i el seu primer any de reobertura, després de les obres que el van remodelar de dalt a baix.

Per tal de recordar aquesta doble efemèride, el mercat ha organitzat en les darreres setmanes tot un seguit d’activitats adreçades a diferents públics. El dijous dia 14, per exemple, el Forn Baltà va col·laborar amb una degustació d’una coca d’aniversari entre els clients del mercat. L’endemà, la celebració va agafar un aire vintage amb l’exposició de models de Seat 600 i una activitat familiar que va consistir a construir la façana del mercat amb més de 15.000 peces petites i allargades de fusta.

UN MERCAT ‘NOU’
El mercat es va construir sobre una superfície de més de 4.000 metres quadrats que aleshores rebia el nom de ‘l’hort nou’ de Sants. Les obres d’edificació van estar a càrrec de l’arquitecte municipal, Pere Falqués, que també és autor del Mercat del Clot. Ràpidament, el mercat santsenc va rebre el nom de ‘mercat nou’, nomenclatura que es va fer extensiva a la parada de metro propera de la Línia 1.

Respecte al seu estil, Falqués va defugir del Modernisme a l’hora de construir el mercat, i va fer servir estils propers als de l’Exposició Universal de 1888.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram